Noutati
Anunt privind actiunile revendicative ale farmacistilor, in cadrul Coalitiei Profesionistilor din Sanatate!
Data: 09/10/2013

Colegiul Farmaciștilor din România, membru în Coaliția Profesioniștilor din Sănătate, alături de celelalte organizații profesionale din domeniul sanitar vă aduce la cunoștință că:
  • în zilele de 14, 15 și 16 octombrie 2013,  toți profesioniștii care-și desfășoară activitatea în farmaciile comunitare și de spital din România  vor purta pe toată perioada celor 3 zile,  banderole tricolore pe brațul stâng.
  • în vitrinele farmaciilor va fi afișat textul cu  cele 6 deziderate ale Coaliției, pe o coală format A4, pe care acestea vor fi scrise cu o dimensiune potrivită, astfel încât să fie vizibile pentru pacienți. 
  • de organizarea acestei acțiuni răspund Birourile Județene al Colegiilor teritoriale.
- (Reprezentanți ai Coaliției vor verifica în fiecare oraș, felul în care se va desfășura această acțiune).          
Vă mai informăm că la începutul lunii noiembrie, la o dată care va fi anunțată ulterior, va avea loc în București MARȘUL TĂCERII, marș la care vor participa peste 5000 de profesioniști din domeniul sanitar, Colegiului Farmaciștilor revenindu-i sarcina de a participa la acest marș cu un numar de 200 persoane.


” De ani de zile, profesioniștii din sectorul sanitar stau cu capul plecat și asistă neputincioși cum se degreadează  pe zi ce trece sistemul sanitar ! Banii alocați sunt insuficienți, medici și farmaciștii sunt denigrați, punându-se pe seama lor toate neregulile existente în sistem ! Farmaciile independente sunt pe cale de dispariție, făcând din ce în ce tot mai greu față junglei în care funcționează sistemul farmaceutic ! Nu în ultimul rând, pacienții sunt din ce în ce mai nemulțumiți ! 
Înființarea Coaliției Profesioniștilor din Sănătate a făcut ca toți profesioniștii din sistem să se adune laolaltă pentru prima dată, pentru a aduce la cunoștința opiniei publice problemele grave cu care se confruntă și pentru a determina autoritățile sanitare să ia in seamă revendicările acestora, revendicări care sunt în interesul pacienților din Romania!” a declarant Clara Popescu, Vicepreședinte Colegiul Farmaciștilor din România.


Cele 6 deziderate ale Coaliției:


1. Minim 6% din PIB pentru Sănătate
2.  O legislație care să garanteze independența profesională a celor care lucrează în sistemul public și privat;
3. O lege a salarizării specifică sistemului de sănătate;
4. Apărarea demnității și renunțarea la denigrarea profesioniștilor de către autorități;
5. Organizarea unităților medicale cu paturi în sistem public ,pentru asigurarea unor servicii promte și de calitate pentru pacienți;
6. Consultarea reală a Coaliției Profesioniștilor din Sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcționarea sistemului de sănătate.


 În scopul realizării acestor deziderate, Coaliția a realizat întâlniri cu Ministrul Sănătății, Eugen Nicolaescu și cu reprezentanți ai Ministerului de Finanțe și a organizat acțiuni publice , conform unui grafic aprobat de toate părțile semnatare, întâlniri și acțiuni la care farmaciștii au fost reprezentați de către Clara Popescu, Vicepreședinte CFR.
Primele acțiuni publice de impact au fost pichetările Ministerului Sănătății și Ministerului de finanțe, timp de 10 zile, în perioada 18. 09 -27. 09. 2013.
Colegiul Farmaciștilor din Romania a participat la pichetările organizate de  Coaliție prin filialele Prahova și București.
NOUTATI!